Komt u hier terecht via de website van Stichting Symbolisch Theater? Klik hier om te terug te gaan

De Mystiek van de Nieuwe Tijd

Datum en tijd december 1, 2022 - 19:30 tot 21:00
Locatie Embassy of the Free Mind - Huis met de Hoofden - Keizersgracht 123 1015 CJ AmsterdamDeze informatie geldt niet alleen voor bovenstaande datum, maar voor alle onderstaande 3 data.

De Mystiek van de Nieuwe Tijd 

 

Op Hermes’ vleugels over de Heilige Lijn

door

Maarten Zweers

 

Drie voordrachten in de Embassy of the Free Mind.
De drie voordrachten vormen één geheel.

Hier reserveren bij de Embassy of the Free Mind

Embassy of the Free Mind – Huis met de Hoofden – Keizersgracht 123 1015 CJ Amsterdam

Do. 17 november    Een nieuwe mensheid en zijn nieuwe ‘mystiek’

We staan op het punt een nieuwe mondiale samenleving te betreden met wezenlijk andere mensen met andere vermogens en een andere kijk op wereld en leven.
Door die andere vermogens en levensvisie zal de mens ook een andere ‘mystiek’ ontwikkelen, die ook voor iedereen toegankelijk zal zijn.
Op deze eerste avond staat de vraag centraal, waarom en waarin de mens zo anders in het leven komt te staan dan in het verleden.

https://embassyofthefreemind.com/nl/museum/agenda#maartenzweers 

 

Do. 1 december    Het Mysterie en zijn geheimen

Ook al doet het woord mysterie vermoeden, dat daar juist niets van valt te weten of te begrijpen, is dat toch niet het geval. Dat wisten de oude mystici ook al.
Op deze avond zal een mystiek raamwerk worden opgebouwd, waarbij de belangrijkste mystieke noties van diverse oude mystieke stromingen ijkpunten zullen blijken te zijn. Van een de kosmos overstijgende wereld dalen we met ‘Hermes, de bode der goden’, af in het kosmische avontuur van de kosmische God. We gaan ontdekken, hoe een ‘Heilige Lijn’ dit alles aaneenschakelt en verbindt.

https://embassyofthefreemind.com/nl/museum/agenda#maartenzweers2

 

Do. 15 december        De Schepper en zijn dienaren

De Schepper, Bouwmeester, Demiurg of hoe we Hem ook maar willen noemen, is voor de meeste mensen het startpunt van hun religieuze denken. Maar dat is Hij in het mystieke denken niet. We staan op deze laatste avond van dit drieluik stil bij de vraag, wat die kosmische God met Zijn Schepping beoogt binnen dat grotere geheel van het Mysterie en wat de opdracht van alle leven, waaronder de mens, binnen Zijn Schepping is. Dan zal ook duidelijk worden, waarom de nieuwe mens tot nieuwe mystiek kan komen.

https://embassyofthefreemind.com/nl/museum/agenda#maartenzweers3